София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Къща за вашата принцеса

Този блок не е задължително да бъде толкова висок ? може да се ограничите, например 2-3 етажа. Препоръчителните размери също не са задължителни ? в края на краищата всичко зависи от това, какъв материал излишен имате и колко е голям.

Да населите къщата с кукли и жидотни, да направите мебел за тях, да облепите стените с тапети и да закачите картини, а може да сложите и растения ? всичко това не е работа за един два часа, но в строежа могат да вземат участие както родителите, така и децата. Всеки може да пофантазира и да допринесе нещо при строителството.

Пода и тавана са от тънко ПВЧ ? квадратни 50 на 50 сантиметра. Стените за всеки етаж по две плоскости от същият материал 25 на 50 см. Размеретеправоъгълника на две взаимно перпендикулярни линии, преминаващи през центъра.

След това с тънко трионче прорежете по късата страна на правоъгълника до средата. За да режете по-добре да закрепите плоскостта с менгеме. Ширината на прореза трябва да бъде равна на дебелината на плоскостта. По добре направете два прореза и след това избийте получената лентичка.

Вратите в стените предварително ги начертайте с моливче, а след това ги изрежете. След това сглобете частите, вкарвайки правоъгълниците един в друг. Ще се получат по 4 стаи на етаж. Покрива може да бъде плосък, и върху него може да направите площадка за игра или сушилня за дрешките на куклите. А може да направите остър покрив. Плоскостите на върха ги хванете с двойно лепеща лента.

Картонена тръбичка може да използвате за вита стълба. Прорежете място за стъпала и от парченца картон направете стълбите.

Останалото е плод на вашата фантазия.

Ива Докова
за Център «Съвременни родители»
20 април 2006 г.

Други идеи