София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Килимче за стена

За направата на тези полезни и красиви неща не е необходимо да купувате нови платове. Може да използвате стари поли, дънки, палто и други ненужни дрехи. За апликацията може да използвате и остатъци от ушити от вас дрехи.

Ярките и привлекателни украшения в детската стая способстват за развитието на вкуса на детето, създават му прекрасно настроение. За да не бъде просто украшение, ние ви предлагаме вариант, в който има джобове. В тях детето може да слага подходящи по размер играчки, които стават част от композицията.

В вървият вариант сюжета на ?вашето произведение? е въздушен балон. Предполагаеми размери на платното 50×70 см. Увеличете рисунката, прекопирайте я на вашият плат. За основа използвайте плътен плат. Запълнете го с вата. Може да използвате дунапрен.

Джобовете в дадения вариант се пришиват в долния край на рисунката. За да не провисва от тежестта на играчките, закрепете горната част на платното по начина който е показан на картинката. Композицията може да я използвате както за стена, така и за детско килимче.

В следващият вариант мотив на апликацията е влак, вагончетата на който са джобове. Предполагаем размер - 100×60 см.

Увеличете рисунката и изрежете необходимите детайли. Заготовките за джобчетата трябва да се подгънат и затова ги направете на 6 см. по-дълги. Обработайте горния край на джобовете и ги зашийте за композицията. Както и в първият вариант и тука ви предлагаме платното да е закрепено за пръчка.

А ето и още един вариант на детско килимче, който може да ушиете от няколко стари поли, панталони и блузи.

Отначало дрехите се разпорват а след това се разкрояват по шаблон от картон за нужното ви количество квадрати. Детското килимче което ви предлагаме се състои от 20 картинки, всяка от която е с размери 30×30 см. Квадратите са от различни по цвят материи. Във всеки от тях има забавна картинка. Изрежете рисунките и ги пришийте към основата. Фигурките може да си нарисувате и сами. Важното е да са весели и интересни. Направените картинки ги зашивате на машина със зиг-заг с подходящ звят конец.

Може основата да я направите двойна и да я запълните с дунапрен. За да не се виждат шевовете на местата където се съединяват различните квадрати може да зашиете отгоре цветна лентичка. Същото се отнася и за краищата на платното. И килимчето е готово!

Център «Съвременни родители»
21 април 2006 г.

Други идеи