София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Палячо и змия

Известно е, че малките деца много обичат да си играят с плюшени играчки. Надяваме се, че и парцаленото човече и меката змия също ще станат добри приятели с детето ви.

За да направите човека ще ви трябват много прости неща: ританки, или стар чорапогащник, или панталонки към които може да пришиете чорапи. Не се смущавайте ако панталонките СА с дупки, зашийте отгоре кръпки ? колкото по ярки цветове толкова по-добре. За горната част на туловището може да използвате обикновенна фанелка с дълъг ръкав или стара риза.

С главата е малко по сложно. Като че ли най лесно ще е да напълните с памук чорапогащник. За коса може да използнате прежда или канапчета. Най-добре да сложите на човечето шапка (барета, шапка с козирка или каквато имате) ? тогава няма да се вижда как сте прикрепили косата. А за да не се вижда как е зашита главата за туловището, му завържете шалче.

Може да го облечете в някоя дрешка която детето ви я е износило или сами ушийте нещо оригинално или смешно. Например едната страна на блузата зелена а другата червена. Запълнете ?веселото човече? с памук. Може да използвате старо одеало.

Върху змията може много удобно да се седи, когато си играе на пода с колички или кубчета. Частите на змията е хубаво ако са от еднакви по плътност материали, но най-важното е да са от контрастни и ярки цветове. Дължината трябва да бъде такава че змията да може да се свива.....

Център «Съвременни родители»
21 април 2006 г.

Други идеи