София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Развитие на фините движения

  • Колкото се може по-често рисувайте на детето различни лабиринти и нека то да ?премине? през тях с молива. За да е по-интересно може да измислите история къде води лабиринта, кой трябва да мине през него. Например, този лабиринт е от лед, той води към замъка на Снежната царица, Герда трябва да мине по него за да намери Кай, но без да се допира до стените му иначе ще замръзне.
  • Апликацията е достъпна още в най-ранна възраст. Докато детето не може още да държи ножичка дайте му цветна хартия или старо списание и нека да къса малки парченца. Вие ги лепете на бял лист като се опитвате да им придадете някаква форма. След 3 години детето вече може да държи ножичка, но задължително тя трябва да е детска с затъпени краища
  • Пластелинът също е много подходящ за развитие на фините движения. Но, много е важно след игра да се мият ръцете! Вместо пластелин може да използвате тесто ? 1 ч. брашно, 1 ч. сол, ¾ ч. вода, 1 с.л. олио. Ако тестото е ронливо добавяте още вода. Направените от тестото фигурки може да изпечете във фурната и след това да оцветите с боички.