София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Шоколадът помага на децата да се смеят!

Какво може да препоръчаме на бъдещите майки, мечтаещи, техните деца да бъдат винаги здрави и весели? Естествено, специални физически упражнения, диета, психологически тренинги и много друго. А освен това както се оказва, може да помогне и ..... шоколадът.

До този извод са стигнали учените от Университета в Хелзинки. В случаите, когато жените по време на своята бременност ядат повече шоколад, техните деца практически на 100% се раждат не само съвършено здрави, но и се оказва че са способни да се справят във всякакви стресови ситуации. Те се смеят много по-често, отколкото децата които не са получили шоколад до раждането си, и в последствие се отличават с веселия си характер.

Засега, учените не могат да докажат, как именно изконсумирания шоколад от бъдещата майка влияе на характера на детето. ?Единственото което ние можем да предположим ? това е предаването на детето някои съдържащи се в шоколада вещества, въздействащи на определени центрове на главния мозък, - разказва в интервю за BBC доктор Кетри Райконнен. Но засега не сме идентифицирали това вещество.

Още материали