София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Йога за бременни

Вечната майка, бременна е възприетия от древността идеален образ на плодородие, изобилие и продуктивност. Състоянието на бременност е първостепенния символ на творческо съзнание и оптимизъм. Освен това, бременността е едно цялостно преживяване, едно специално условие, един силен пример на близката връзка между ума и тялото. Това е времето, когато е извънредно важно различните измерения на женското същество да бъдат в хармония.

Йога практиките подпомагат оптимално здравето на ума и тялото, обединявайки физическия, емоционалния и духовен растеж на майката с този на нейното дете. Бъдещата майка ще придобие гъвкавост и еластичност от практикуването на асани, едновременно с добра координация. Пранаяма или дихателните техники осигуряват зареждането с виталност за двама, а медитацията подпомага спокойствието, което традиционно е свързано с наближаването на майчинството.

Йога може да бъде много ценна дори за начинаещите, които ще намерят повече от практиките достъпни за техните способности. Упражненията ще ви помогнат да заздравите стомашните мускули, което ще осигури доброто износване на бебето, а и тези мускули са много важни за изтласкване на детето от утробата, мускулите на гърба, които също трябва да са силни заради голямото напрежение от допълнителната тежест на детето. Асаните ще направят и гръбнака силен и здрав, което е необходимост за правилното функциониране на нервната система и общата гъвкавост, а гъвкавата тазова област прави раждането по-лесно.

Дихателните техники са много важни по време на бременността, осигурявайки ефикасно изхвърляне на отпадните продукти и пълноценно снабдяване с кислород на майката и детето. Пранаяма изчиства и успокоява нервната система и подбужда чувството но благоразположение.

Има и много йогийски релаксионни техники, които могат да бъдат използвани за намаляване на емоционалния стрес и създаване на хармонично обкръжение за идващото бебе.

В нашия Център ще може да се запознаете със специална програма "Йога за бременни", водена от Снежана Ненчева.

Занятията се провеждат в сряда от 18:00 и в петък от 13:00. Моля предварително да се запишете на тел: 0888 95 28 97.