София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41
0888 95 28 97, 0894 399 942, info@roditeli.info

Практикум "Моето раждане"

Защо "практикум"?

Защото е занятие с чисто практическа насоченост. Да, говорим за раждането, но основата са практическите упражнения на позите по време на раждането, на масажните техники за облекчаване на усещанията от контракциите, на релаксация с визуализация.

Защо "Моето раждане"?

Раждането е неповторимо, уникално изживяване за всяка жена и всяко бебе. Нашата цел е да помогнем на всяка една от вас да научи колкото се може повече за раждането, да осмисли процеса, да състави план на такова раждане, за каквото мечтае.

Практикум "Моето раждане" се състои от два модула:

Движение и масаж по време на раждането

Говорим за поведението на майката по време на раждането, за ролята на партньора, показваме основни масажни прийоми за облекчаване на усещанията от контракциите, упражняваме различни пози, които може да се заемат по време на раждането, говорим за плана на раждане и как да го съставим.

Дишане и релаксация по време на раждането

Правилното дишане е един от най-ефективните и безопасни начини за облекчаване на естественото раждане. Облекчава усещанията от контракциите, снабдява с кислород организма на бебето и като цяло подпомага правилното протичане на раждането. В началото на занятието се запознаваме със собственото дишане, учим се да се вслушваме в собственото си тяло и да се съобразяваме с индивидуалните си особености. Продължаваме с дихателни упражнения и отработване на различните типове дишане по време на контракциите, в почивките между контракциите и по време на напъните. Особено внимание обръщаме на съчетанието "дишане - звук" за по-пълно облекчаване на усещанията по време на раждането.Завършваме практикума с техники за релаксация, които ще ви помогнат да отпочинете между контракциите и да се възстановите, ще намалят болезнените усещания през първия период на раждането и ще ви позволят да запазите сили за втория период - напъните.

Допълнителна информация

  • Следващите дати за практикума са 8 и 15 октомври 2019г.
  • В "Съвременни родители" подкрепяме правото на всяка жена да НЕ ражда сама и искрено приветстваме присъствието на придружител на всяко едно занятие, но най-вече конкретно на това.
  • Цената на всеки модул е 30 лв. Модулите се допълват взаимно и е добре да бъдат посетени и двата. Но можете да участвате само в едното занимание, това не променя цената.
  • Освен добро настроение, ще ви е необходимо и удобно облекло.

За повече информация и записване, моля обадете се на тел: 0888 95 28 97.